Kontakt

Super at du er her! Vi vil også gerne i kontakt med dig.
Lad os høre dit ærinde, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

 

Datapolitik

Ved at indsende denne formular, accepterer du at Skabertrang
må opbevare og anvende dine data, som beskrevet i vores Privatlivspolitik

Skabertrang
Stagehøjvej 27a
8600 Silkeborg
Telefon: 86 82 16 55
info@skabertrang.dk
CVR: 51776712
  • Jimmy Hartington
  • 15. maj 2018
Til oversigten

Step up: Gør det selv-videoer, der næsten ser professionelle ud

Hvis du har prøvet et af de helt simple programmer til at lave video på mobilen, som fx Quik, så har du måske fået mod på at tage skridtet videre. Og hvad er så næste skridt? Det kan være at investere i ekstra programmer og udstyr og ikke mindst opgradere dine kvalifikationer via et kursus. Jeg har selv været på et 3-dages kursus i mobilvideo, og jeg blev imponeret over mulighederne og det, jeg fik lært. 

Programmer

På kurset brugte jeg programmerne iMovie (gratis) og Gravie* (program til tekster, 17 kr.) på iOS. På Android blev programmet KineMaster (gratis) brugt.

*Gravie er ikke tilgængelig på App Store mere. En erstatning kunne være Vont, som jeg dog ikke har erfaring med selv.

Det, der primært adskiller iMovie og KineMaster fra programmer som Quik, er muligheden for mere præcis videoredigering og for at lægge dækbilleder ind. Dækbilleder er, når der lægges anden video indover lyden, fx af en, der taler, hvilket giver dig langt flere muligheder i videoen. 

Udstyr

Mens de fleste smartphones har et ganske godt kamera - også til video, så er mikrofonen ikke så velegnet. Jeg vil derfor anbefale, at du anskaffer en ekstern mikrofon til din telefon.  SmartLav fra RØDE Mikrofoner er en klipsmikrofon, som er meget god til at optage lyden, hvis din video indeholder interviews. Den fås fra 4-500 kr. 

At kunne optage med telefon kræver også, at du kan holde den nogenlund stabilt. Her kan du også investere i ekstra udstyr. Jeg har prøvet Osmo Mobile 2, som er en håndholdt stabilisator med gyro, og den fungerer rigtig godt. Prisen starter ved ca. 1.100 kr. Alternativt kan du bruge en selfie-stick, hvor du så bedre kan holde på stangen til kameraet.

Eksempler

Her er et par eksempler på videoer, som jeg lavede under mit kursus. Begge to er udelukkende lavet med mobiltelefonen.

Frederiksberg Zoo - video lavet på iPhone

Oplægget til videoen var at lave en tekstbaseret video. Videoen er optaget på en iPhone 6s Plus, og jeg brugte en Osmo Mobile til at holde telefonen samt en smartLav-mikrofon til interviewet. Det hele er redigeret i iMovie, og til sidst lagde jeg tekster på med Gravie.

Skabertrang - video lavet på iPhone

Oplægget til videoen var at lave et indslag fra egen virksomhed. Her har jeg brugt en del dækbilleder, og spørgsmålene i interviewene er redigeret ud. Videoen er optaget på en iPhone 6s Plus, og mikrofonen var en Røde-mikrofon, der egentlig er beregnet til spejlreflekskamera. Det hele er redigeret i iMovie, og til sidst er der lagt tekster på med Gravie.