Kontakt

Super at du er her! Vi vil også gerne i kontakt med dig.
Lad os høre dit ærinde, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

 

Datapolitik

Ved at indsende denne formular, accepterer du at Skabertrang
må opbevare og anvende dine data, som beskrevet i vores Privatlivspolitik

Skabertrang
Stagehøjvej 27a
8600 Silkeborg
Telefon: 86 82 16 55
info@skabertrang.dk
CVR: 51776712
  • Alicja Beker
  • 9. juli 2020
Til oversigten

Tryksager med miljømærkninger

– 'grønne' tryksager med ren samvittighed og branding

Vores kunder efterspørger i stigende grad tryksager, der er produceret med mindst mulig – eller allerhelst ingen – klimabelastning.

De ønsker at tage og vise ansvar for vores klode.

Der har i årtier eksisteret adskillige miljømærker og certificeringer i papirindustrien. Disse standarder skaber gennemsigtighed for indkøber og producent. Vores erfaring er dog, at kendskabet til miljømærkningerne er lav.

Kender du de mest gængse miljømærkninger til tryksager? Og ved du, hvad mærkerne står for?

Her kan du blive klogere på tre mærker, som du med fordel kan efterspørge, næste gang du skal købe ’grønne’ tryksager.

 

Svanemærket - det kendte miljømærke i Norden

Svanen er de skandinaviske forbrugere vant til at finde på forskellige produkter, såsom kosmetik og vaskepulver. Faktisk siden 1989.

Svanemærket kan du trygt orientere dig mod, også når du skal købe miljøvenlige tryksager. Mærket er nemlig en af verdens skrappeste miljøcertificeringer, som garanterer en mindre miljøbelastende produktion i hele produktets livscyklus.

Papir, der bærer Svanemærket, bliver vurderet og kontrolleret iht. standarder for råvarer, kemiske tilsætninger og produktionsprocesser, samtidig med at der er krav til produkternes kvalitet, emballage og affaldshåndtering. Mærkets formål er at beskytte mennesker, miljø og bruge jordens ressourcer på ansvarlig vis for at sikre en bæredygtig fremtid.

Det støtter du op omkring, hver gang du køber svanemærkede produkter eller ydelser. 

 

Miljømærkningen Svanemærkets logo

 

FSC® - papir fra bæredygtige skove

FSC-mærkningen garanterer, at papiret i din tryksag efterlever strenge krav til ansvarlig og bæredygtig skovdrift.

FSC står for Forest Stewardship Council. Miljømærket er internationalt anerkendt og fokuserer på at drive skove med respekt for mennesker og natur. Med dit forbrugsvalg kan du beskytte miljø, klima, dyr, planter og de medarbejdere, der arbejder i de certificerede skove.   

Som forbruger er du garanteret, at der i FSC- skovene ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere. Stort set alle europæiske skove er i dag produceret således på ansvarlig vis.

Køb med god samvittighed ved at efterspørge produkter af FSC-certificeret træ, som du finder på møbler, gulve, emballager og altså papir.

 

 

Det grønne hjerte - klimakompensation af papirindkøb

Ligesom når vi klimakompenserer for vores flyveture, kan vi klimakompensere vores papirindkøb. Kompensationen bliver udregnet af den totale CO2-udledning fra produktion og transport.

Som tak for, at du er med til at modvirke drivhuseffekten på vores klode ved at betale en afgift, der modsvarer netop din tryksag, kan du mærke din tryksag med Det grønne hjerte.

Pengene går ubeskåret til udplantnings- og skovplejeprojekter i Mozambique og Malawi i Afrika, hvor skovrydning er et stort problem. Projekternes formål er at udvikle en bæredygtig livsstil i lokalområdet, forhøje levestandarden og sikre den biologiske mangfoldighed lokalt – og derved optage mere kuldioxid på global plan.

Hvis du ønsker at klimakompensere dit papirindkøb, bør du efterspørge Det grønne hjerte.

 

Miljømærkningen Det Grønne hjertes logo

 

Alle brancher kan få gavn af miljømærker i tryksager

Skabertrang rådgiver og tilbyder alle de ovenstående miljømærker til de af vores kunder, som ønsker at udleve og signalere en bæredygtig profil. Vi ser en klar tendens i, at flere af vores kunder henvender sig for at få hjælp til bæredygtige løsninger.

Og oftest kan kommunikationsværdien i at tage ansvar for vores klode overskygge de merudgifter, som miljømærkerne koster i din tryksag.  

 

Brug for hjælp til tryksager

Vi kan hjælpe dig med rådgivning og tryk af alle typer af tryksager – med det rette format, kvalitet og miljømærke(r). Det har vi hjulpet utallige kunder med – faktisk siden 1857, da vi startede med at hedde Silkeborg Bogtrykkeri.

Læs om vores tryk-kompetencer eller kontakt Susanne Jahnsen på 46 98 15 89 eller sj@skabertrang.dk for at få hjælp til dine tryksager.