Kontakt

Super at du er her! Vi vil også gerne i kontakt med dig.
Lad os høre dit ærinde, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

 

Datapolitik

Ved at indsende denne formular, accepterer du at Skabertrang
må opbevare og anvende dine data, som beskrevet i vores Privatlivspolitik

Skabertrang
Stagehøjvej 27a
8600 Silkeborg
Telefon: 86 82 16 55
info@skabertrang.dk
CVR: 51776712
 • Jimmy Hartington
 • 14. december 2016
Til oversigten

Tre apps du ikke kan undvære

Jimmy Hartington er Skabertrangs ekspert inden for teknik og it. Både på arbejde og i fritiden evner han at finde og udvikle løsninger, der gør livet lidt lettere. For hvorfor gøre noget selv, hvis teknikken kan gøre det for dig - og endda mere pålideligt? Jimmy er opdateret på stort set alt, hvad markedet tilbyder af online-løsninger, og han har efterhånden udviklet sig til husets orakel på det punkt. Ved Jimmy det ikke, er der ingen, der ved det. Selv er Jimmy inkarneret mac-bruger, men han hjælper dog gerne Windows- og Android-brugere. 

I dette nummer af nyhedsbrevet vil Jimmy anbefale 3 apps, som han bruger på sin telefon.

 OurGroceries - den smarte indkøbsliste 

Jeg begyndte hurtigt at bruge min telefon som erstatning for indkøbssedlen, når jeg handler. Og valget af program blev OurGroceries, som er simpelt og hurtigt at bruge. Og så er den store fordel, at indkøbslisten automatisk synkroniseres med min kones telefon.

Konceptet er, at du laver en liste, som du kan kategorisere i f.eks. brød, frost, mejeri, eller hvad du vælger at kalde dem. Disse kategorier kan så flyttes rundt i forhold til, hvordan varerne er placeret i den butik, du typisk handler i. Når du handler, klikker du blot varerne væk fra listen, efterhånden som du lægger dem i indkøbsvognen. Så kan både du - og konen - se, at der er købt ind.

Findes til Android, iOS og web. Se mere på https://www.ourgroceries.com

 Google Fotos - få styr på billederne

De fleste af os tager i dag billeder på vores mobiltelefon. Men hvad gør vi, når telefonen er fyldt? Du kan lade Google Fotos automatisk overføre dine billeder til deres tjeneste. Når telefonen er ved at løbe tør for plads, vil Google Fotos tilbyde at slette de billeder, som allerede er i skyen. Meget smart. Samtidig kan programmet automatisk lave collager og små film ud fra dine billeder, og det kan påminde dig om billeder taget på samme dato for x antal år siden. En dejlig funktion, som får mig til at gense mange billeder.

Billederne bliver også automatisk indekseret med indholdet, uden at du selv skal fortælle, hvad der er på dine billeder. Søg f.eks. på “hund bold” og få vist alle dine billeder med en hund og en bold. Tjenesten er gratis med ubegrænset plads, hvis du kan leve med at billederne bliver gemt i max 16 megapixels.

Findes til Android, iOS og web. Se mere på https://photos.google.com

 Workflow - automatik på IOS

Jeg er rigtig glad for automatisering. Så er der mindre, jeg selv skal gøre, og jeg får et pålideligt resultat hver gang. På iOS findes programmet Workflow, som hjælper mig med at automatisere nogle ting. En funktion, som jeg bruger meget ofte, er at sende en SMS til min kone om, hvornår jeg er hjemme. Workflow gør helt automatisk følgende for mig: 

 1. Finde GPS-lokalitet for, hvor jeg er.
 2. Bruger Google Maps til at finde ud af, hvor lang tid det tager at cykle derfra til mit hjem.
 3. Forberede en besked til min kone, som automatisk fyldes ud med, hvor jeg er, og hvor lang tid det tager at cykle hjem.

Se en lille video, af hvor nemt det går i denne video.

Andre automatiseringer kunne være: 

 • Sende det seneste billede til Dropbox, så jeg har det på min Mac efter få sekunder. 
 • Lave en serie billeder til animeret gif
 • Lave en oversigt over billeder
 • Udtrække billedlinks fra hjemmesider
 • Scanne QR-kode og lave QR-koder
 • Udvide forkortede URLs og lave korte URLs

Findes til iOS. Se mere på https://workflow.is