Kontakt

Super at du er her! Vi vil også gerne i kontakt med dig.
Lad os høre dit ærinde, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

 

Datapolitik

Ved at indsende denne formular, accepterer du at Skabertrang
må opbevare og anvende dine data, som beskrevet i vores Privatlivspolitik

Skabertrang
Stagehøjvej 27a
8600 Silkeborg
Telefon: 86 82 16 55
info@skabertrang.dk
CVR: 51776712

Hjemmeværnet 75 års jubilæum

En historie om Danmarks frihed

I år fejrer Hjemmeværnet 75-års jubilæum, hvor vi ikke kun hylder organisationens historie, men også de danske frihedskæmpere under 2. verdenskrig.

Det var nemlig under denne skelsættende tid, at modstandsbevægelsen tog form og efter krigen lagde fundamentet for etableringen af Hjemmeværnet med det vedholdende motto ”Aldrig mere en 9. april” som bærende princip for at sikre, at friheden aldrig igen ville kompromitteres.

Lad os sammen holde liv i en smuk tradition

Til lejligheden og i samarbejde med Hjemmeværnet har Skabertrang produceret en flyer, som holder et kronelys.

Flyeren er designet med det formål at opfordre til at tænde lys i vinduerne og fortsætte den symbolske gestus for friheden, som begyndte den 4. maj 1945. Her lød frihedsbudskabet fra BBC i London, som lod danskerne vide, at de tyske styrker havde overgivet sig. Det var denne aften, hvor befolkningen flåede mørklægningsgardinerne ned, og lod lyset skinne ud gennem alle vinduerne.

For at sikre udbredelsen af budskabet, tog Hjemmeværnet position foran butikker, på strøget og lignende offentlige steder, den 4. maj 2024, og uddelte personligt de flotte flyers. Dette gav en mulighed for direkte dialog, og opfordrer alle til at tage del i traditionen og fortsætte med at tænde lys i vinduerne som et symbol på håb og støtte til dem, der fortsat kæmper for frihed og fred. 

Efter de mange flyers er blevet delt ud, fortæller Else-Marie Trærup, der er major og Chef S9 ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland:

"Uddeling af lysholdere har været en stor succes i hele distriktet. Jeg har fået flere gode tilbagemeldinger fra dem, der delte ud, og de har fået nogle gode dialoger med folk omkring anledningen til at sætte lys i vinduerne”.

Vi vil gerne takke Else-Marie og resten af Hjemmeværnet for det gode samarbejde. 

Danmarks værn og frihedens plads i nutidens samfund

I 75 år har hjemmeværnssoldater værnet om Danmark.

De har gennem kolde krigsperioder uddannet sig til at forsvare landet mod ydre fjender. Efter den kolde krig blev fokus rettet mod at støtte Forsvaret, samfundet og politiet med opgaver som bevogtning af vital infrastruktur, eftersøgninger og støtte ved nødsituationer som stormflod og snestorm.

Opgaverne bliver udført med grundig militær uddannelse og i takt med udviklingen.

Med Ruslands invasion af Ukraine er beskyttelsen af Danmark og vores samfund igen i fokus.

Danmark fungerer som transitland for allierede enheders transport til Europa som en del af NATO-forpligtelserne. Frivillige soldater fra Hjemmeværnet sikrer en problemfri passage af NATO-materiel og køretøjer gennem danske havne.

I takt med at verden forandrer sig, gør Hjemmeværnet det også, men målene er de samme - at værne om friheden, sikre freden og beskytte det samfund, vi alle er en del af. Med stolthed og tradition ser vi frem til de kommende år, hvor Hjemmeværnet fortsætter med at være en vital brik i Danmarks forsvarsstruktur. Tak til alle hjemmeværnssoldater for jeres utrættelige tjeneste og engagement. Sammen står vi stærkere.

Har du brug for støtte til dit kommende kommunikationsprojekt? 

Tøv ikke med at kontakte Søren på telefon 46 98 15 92 eller via e-mail sve@skabertrang.dk for professionel rådgivning, produktion og støtte til dit næste projekt.

Søren Vestergaard

Kontaktdirektør & partner

Helle Lodal

Grafisk rådgiver & projektleder

Cases